Din guide til Ålesund

Ny Ålesund-guide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Vintersport - �lesund

Vinter i sunnmørsalpene

Stranda: De beste mulighetene for alpint finner du på Strandafjellet - http://www.strandafjellet.no/.  Turen hit tar ca 2 timer, og du kommer hit ved å ta ferga fra Magerholm til Aursneset (Sykkylven) og følger veien mot Strandafjellet.


Stordal:

Stordal Alpinsenter, eller Arena Overøye som er det offisielle navnet, er et større alpinsted i Stordal Kommune. Reisetiden hit er beregnet til ca 60 minutter og til dette alpinsenteret slipper man å ta ferge. Fra Stordal sentrum tar man strake veien opp i 5-600 meters høyde til trekk og lange oppkjørte løyper for turgåere.

Arena Overøye Stordal

Kart: Overøye ligger bare en kort kjøretur fra Stordal sentrum

For alpint finnes der et T-trekk som ble installert tidlig på 2000-tallet og som har stor kapasitet. I tillegg finnes der et noe eldre tallerkentrekk som også gjør sin nytte når behovet melder seg.

De mange kilometrene med turløyper for langrennsløpere, gir deg en fantastisk opplevelse mellom stupbratte fjell og store dype daler. En av de støreste setrene her inne heter Langrennsætra. Her er det et myldrende hytteliv som skaper en flott ramme rundt vinterlandskapet. Ønsker du å virkelig ta deg ut kan du gå videre innover mot Fokkhaugstove, Storvasshytta eller hele runden rundt fjellet Kamben.

For afterski-tilhengere kan du etter endt dag i bakken trekke deg tilbake til Stolen. Detet er navnet på en flott oppført afterski der du treffer hyggelige folk for en avslappende kald drikke.

De senere årene har Stordal Alpinsenter som skisted hatt en rivende utvikling. Der er oppført en rekke hytter og tilbudene utvides fortløpende med et sammenknyttet vann- og kloakknett for hytteeiere.  

Fjellseter: Skianlegg som tilhører Sykkylven, ligger på vei opp mot Strandafjellet. Se http://www.sunnmorsalpane.no/ for mer informasjon. 


Ørskogfjellet har eget skianlegg, men har vært preget av lite snø de siste årene. For vinteren 2010 har imidlertid eierne investert i snøkanoner for å holde trekket åpent (se http://www.smp.no/article/20091106/NYHETER/309214724).

Internett: http://www.orskogfjellet.no/

Hvordan komme dit? Kjør fra Ålesund mot Sjøholt via Brusdalen. Følg veien oppover mot Ørskogfjellet fra Sjøholt. Turen tar ca tre kvarter med bil.Finn hotell i Ålesund

Det er ikke alltid slik at det blir dyrere å bestille hotell dersom du er sent ute! Travelstart.com er en av verdens største tilbydere av restplasser. Det å handle på Internett skal aldri innbære risiko. Travelstarthar derfor tatt alle forholdsregler for at du trygt kan handle hos dem. Søk og bestill her:Sponsede lenker

Flere reiseportaler

Regn om valuta


Privacy Policy